Hoppa till huvudinnehåll

Umeå kommun – Livsstilsvertyget

Livsstilsvertyget är ett forskningsinitiativ som ger dig:

  • information
  • inspirerande aktiviteter
  • ställer frågor som bidrar till att du prioriterar hälsan i din vardag

Så här använder du verktyget

Verktyget handlar om stress, sömn och oro. Om relationer och ensamhet. Om mat, motion och mikrovanor. Det stimulera tankar och ger aha-upplevelser om både stora livsfrågor och konkreta vardagstips som hjälper dig hantera livets upp- och nergångar. 

Inga fysiska besök ingår och du är välkommen att delta oavsett var du bor i Sverige. Du använder verktyget på egen hand och får tillgång till en mängd tips och vetenskapliga fakta att reflektera över för att med små steg nå ännu mer hälsosamma vanor.

Du får också del av exklusiva webbinarier samt inspirerande samtal om hälsa.

Mer information om studien

Anmäl dig till studien

"Vad kan jag ta för steg redan idag för att leva hälsosamt på ett sätt som passar mig?"

Ett verktyg byggt på forskning

En flerårig studie vid svenska universitet har hittills visat bättre blodtryck, vikt och blodsocker, högre muskelmassa samt ökat välmående hos de som använt verktyget.

Du kan läsa mer om de vetenskapliga resultaten hittills bl.a. i Nature publishing journal Digital Medicine och i Best practice Nordic.

Vi expanderar nu studien och välkomnar vi dig att delta för att både ta hand om din egen hälsa och bidra till viktig forskning.

Om du vill använda Livsstilsverktyget inom en organisation, ett företag eller inom vården så kontakta oss direkt via livsstilsverktyget@gu.se.

Anmäl dig till studien

Anders Rosengren

Hej,

Jag heter Anders Rosengren och forskar sedan 20 år tillbaka om hälsa och livsstilssjukdomar. Under den här tiden har en fråga växt fram och blivit alltmer central för mig:

Varför har vi så svårt att prioritera hälsan i vardagen trots att vi värdesätter den så högt?

Så föddes idén till Livsstilsverktyget. Det innehåller informativa texter, inspirerande aktiviteter och öppna frågor för att sporra dig att använda den senaste kunskapen och prioritera hälsan i din vardag. Det är därför så glädjande att många användare berättar för oss hur verktyget sår frön som gror, att när de väl har börjat använda verktyget regelbundet så börjar saker hända.

Vi hoppas att du ska känna dig varmt välkommen och få mycket glädje av verktyget!

Vi i forskningsteamet hälsar dig välkommen till studien om Livsstilsverktyget!

Du anmäler dig till studien via knappen här nedan.